top of page

עיניים על הכדור: יש לנו רק עד 20-21 בספטמבר.
חיזוק הדמוקרטיה מקומית – הסכם מירוץ משותף

למנהלי המטות ולפוליטיקאים: לא נשכח ולא נסלח למי שיעשו לנו מפלגת העבודה בבחירות המקומיות.

לגופי המחאה: חייבים להיכנס לתמונה, בערים שאין בהן הבנות והיערכות יחד, כדי למנוע פיזור, פיצול, והפסד.

למתמודדים שעדיין לא עלו על המגרש: חסרים מועמדים ראויים שמוכנים להתמודד. בערים רבות אין פתרון היום.

לתושבים ששואלים למי להצביע: ברגע האמת, כשצריך יהיה לבחור בין יישור קו עם הממשלה או הגנה על תושבי העיר, במי יבחרו המועמדים שתצביעו להם.ן? בחוק הארנונה, בחוק הרבנים, במקרה של משבר חוקתי – אנחנו חייבים את ראשי הרשויות ערכיים ובצד הנכון.

לפעילים: רצוי לעקוב אחרי המידע ולהשתמש בו, ליישם ביישוב, ולתת פידבק https://linktr.ee/citizensIL

הסבר: בבחירות המקומיות מצביעים בשני פתקים, לראש הרשות ולמועצה.

הסכם מירוץ משותף – איחוד רשימות: בגדול, עדיף לרוץ יחד. ויש לנו רק עד 20.9 לאחד רשימות.

למה זה חשוב? המשמעות של ריצה ברשימה משותפת (הפתק למועצה) היא שמועמדים יצטרכו לוותר על המקום הראשון (ברשימה למועצה או בפתק לראש הרשות) ולהיות במקום הבא ברשימה. המו"מ קשה ודורש ליווי ותיווך.

צריך להסיר מועמדות, ולהסכים על סדר המקומות ברשימה המאוחדת.

הרשויות המקומיות צריכות להיות שחקן משמעותי בתהליך החיזוק של החברה האזרחית בישראל. נציגים המחויבים לבניית המחנה יוכלו לקבל את תמיכת הציבור הרחב – אחרת הם יהיו נתונים ללחצים פנימיים, לחצים מהממשלה, והציבור לא יהיה חלק מהעניין.

למה לרוץ יחד:

  • לאגם משאבים: תכלול במטה אחד. לא לרוץ נגד ולא להיכנס אחד בשני.

  • למנוע קמפיינים שליליים: מאבקים בין רשימות צפויים להחריף ככל שנתקרב לבחירות, ולפגוע באמון מצד ציבור המצביעים ובמוטיבציה להצביע.

  • הסכם עודפים זה לא מספיק: במיוחד בתרחיש שבו שיעור ההצבעה גבוה, כפי שצפוי בבחירות אלה, מספר המצביעים שנדרש כדי לעבור את אחוז החסימה (80%) עולה. כלומר, יותר קולות עלולים להישאר על הרצפה.

  • בעיקר בערים שיש כוח חזק: מאמץ קבוצתי במעוזים הליברליים – כדי שהשלם יהיה גדול מסך חלקיו.

  • להבין ולרתום את המחאה: יש אג'נדה שלא היתה בבחירות הקודמות, והיא תקדימית – האווירה שיש עכשיו.

  • להבטיח אמירה ברורה: יותר קל כשיש רשימה אחת לעומת אוסף רשימות, חלקן מתעתע, ומועמדים מטשטשים.

מי רק קורץ לליברלים כדי לרכב עכשיו על גל המחאה, מי מתחזה ומי מחויב להסתכלות רחבה? – כדי לוודא שאנחנו בונים בסיס יציב, יש עדיפות ברורה ליצירת רשימה מאוחדת ומשותפת.

 

מועמדים מחויבים, שרוצים להירתם אך לא בגלוי בגלל שיקולי אלקטורט – האם עדיין צריך לתמוך בהם? תלוי. אין כלל אחיד לכולם. כמו בבחירות ללשכת עורכי הדין, תעקבו אחרי ההמלצות. לפעמים לא ניתן המלצה, לפעמים נמליץ על שתי רשימות באותה רשות. תמיד נציג גם הסבר.

למה עושים סקרים:

בערים רבות, סקר יקבע מי מוביל.ה ומי פורש.ת או מצטרף.פת לרשימה בהסכם מירוץ משותף. על המועמדים לקבוע מועד לסקר ולכבד את תוצאותיו. נהוג לטעון שסקרים טובים רק לזיהוי מגמה; להערכת מצב ולא תוצאה סופית. אבל אין לנו זמן לגמגם או לקוות לנס בדקה ה-90. איחוד רשימות הוא תהליך מורכב שקורה תוך יצירת הבנות, הקפדה על הפרטים והבטחת האינטרסים של כל הצדדים. כמו בכל מו"מ, צריך להיכנס יחד תחת אותה מטריה. אם הפסדת, לא רע לצבור ניסיון יחד עם הרשימה המובילה ולהכיר את העיר לעומק תוך עשייה. אנחנו התושבים נפעיל לחץ ציבורי, נגיע לחוגי בית ונקרא להם להתאחד. לא נפסיד בגלל מאבקי אגו.

סקרים הם לא חזות הכל. תחילה צריך להכיר את המועמדות והמועמדים. להלן – מה המצב ביישוב שלך>>

bottom of page