top of page

שאלנו תושבים: מה המצב ביישוב שלך? להלן 

ראש העין: התושבים מנסים ללכוד את תשומת לבו של בנימין ("אתה מבין שאין לנו אפשרות לגמגם ולחכות לנס בדקה ה-90") גנץ, יו"ר המחנה הממלכתי. המסר לראש המפלגה: תובילו את סיפור הבחירות בראש העין, אתם הכוח האמיתי בשטח. אם תתמכו במועמדת המוערכת, סיגל שיינמן, ראש העין תהיה שיאנית של חיבורים: כחול לבן בראש, ובהמשך יש עתיד, מרצ, ואם תראו שצריך, גם חוזה חדש. חבל לחכות". יש תקדימים לאיחודים: כחול לבן ויש עתיד בחדרה; יש עתיד כבר חברה למרצ גבעתיים; ועוד. תמיכה רחבה, כמו בחדרה, תהיה איתות חשוב לעוד ערים בארץ.

הכרזתה של סיגל שיינמן התקבלה בשמחה לאחר ציפייה ארוכה ודרוכה ל"מועמד.ת ראוי.ה" מצד התושבים. אחרי עשרות שנות פעילות בעיר, מהן 15 שנים כחברת מועצה, שיינמן היא המועמדת המוערכת לראש העיר. כסגנית ראש העיר החזיקה את תיקי החינוך והנוער, וכחברה בוועדות כספים, מכרזים, תכנון ובנייה וסביבה נחשבה לשומרת סף משמעותית בוועדות, לצד יועמ"ש העירייה.

כיו"ר הוועדה לשיוויון מגדרי, הקימה שיינמן בעיר את פורום הנשים הגדול בישראל, שפעל להעצמת נשים ונערות ולפיתוח מנהיגות. שיינמן קידמה תכניות לנוער להט"ב בתיכון, פעלה לפתיחת תנועות הנוער לכולםן. אבל הרבה מהתושבים החדשים בעיר לא הספיקו להכיר את שיינמן, וזו בעיה; מספר התושבים בשכונות החדשות דומה לזה של ראש העין הוותיקה ונווה אפק יחד. 

 

בראש העין, כמו הרבה ערים במרכז הארץ, תוצאת הבחירות יכריעו את זהות העיר בעתיד הקרוב. המינהל התקין, מערכת החינוך, אורח החיים בעיר, התכנון והסביבה תלויים בעבודה הקשה של כל התושבים, כולל האזרח גנץ. 

הרצליה: המועמדת והמועמד בראש יש עתיד הופכים אותה לבסיס מצוין לאיחוד רשימות: יריב פישר וגלילה יבין (כן כן, אמא של יולי יבין) אבל המו"מ "נע בין תקווה לייאוש". עד כמה המצב גבולי, ניתן לראות כאן.

תל אביב: ראש העיר רון חולדאי משלים חמש קדנציות שבהן הפך את תל אביב לאחת הערים התוססות והמעניינות בעולם. אבל לא מספיק ראש עיר מוכשר, צריך קואליציה שתאפשר להתמודד עם המשימות המורכבות. תל אביב אמורה להיות הקטר המוניציפלי של ישראל אך למרות הפוטנציאל העצום של החדשנות החברתית, הסביבתית והעסקית בעיר, מעט מדי מוטמע, וערים רבות מקדימות אותה בניהול מקצועי ושקול. התכנון העירוני נתון להשפעה דתית וחרדית, וכן הקצאת תקציבים ומבנים, רק מעט החלטות נעצרו לאחר מאבק תושבים. לטענתם, חלק מהביקורת על חולדאי צריך להיות היד החופשית שנתן לגרעינים תורניים, הקצאות לישיבות, כוללים, מקוואות, ועוד. לסיכום, מדינת תל אביב חייבת לעמוד בציפיות גבוהות יותר ולגלות מנהיגות, בתוך העיר, ובחיבור עם הערים השכנות. בתצלום: תקציב 2023; והרכב המועצה.

בת ים: העיר המובילה בדיווחים על אלימות במשפחה; העיר שתל אביבים נוהרים אליה, 10,000 בשלוש שנים; העיר שתשנה הכל. יהיה מעניין.

חדרה: ניר בן חיים, ממלא מקומו של ראש העיר, יתמודד ברשימה מקומית המזוהה עם הליכוד וחרדים. בבחירות הקודמות הוא לא היה בין שלושת המובילים, אך בחגיגת המימונה שערך במעמד ראש הממשלה גורשו תושבים שאינם תומכי ליכוד, והמארח בן חיים זכה בחשיפה. ראש העיר הנבחר צביקה גנדלמן מושעה מתפקידו עקב האשמות פליליות, והוא ראש העיר הרביעי ברצף שמסתבך בשחיתות. עד כאן, הדמויות מהצד של אפי נוה במחזה.

פעילי המחאה בעיר תומכים בעו"ד יניב דרי, שומר שבת שמקפיד להגיע להפגנות. ברשימה שלו, מחוברים, כבר משולבים נציגי יש עתיד והמחנה הממלכתי. השבוע הופץ המצע של הרשימה ובשבוע הבא יפורסמו השיבוצים. התושבים יבחנו בשבוע הקרוב את עמדותיהם של נציגי הרשימה, תמיכתם במחאה ובמצע, ואת מילוי ההבטחה לייצוג נשים.

חולון: ראש העיר כבר מעל 20 שנה, מוטי ששון, משתייך למפלגת העבודה אבל חולון, עיר ימנית, התחרדה בתקופתו. הקשר שלו עם ש"ס משנה את פני העיר.

חיפה: התחזקות חברי המועצה הדתיים עשויה להתגבר ולהשפיע על החלטות מהותיות בניהול ענייני העיר.

מודיעין-מכבים-רעות: קרן בן נון וליאת מנצ'ל, פעילות לשוויון מגדרי, צפויות להודיע כי יתמודדו בבחירות למועצת העיר ברשימה שתורכב מנשים בלבד: "ברשימות הוותיקות במועצה אין רצון לשלב נשים במקומות ריאליים".

נס ציונה: ראש העיר שמואל בוקסר מתמודד שוב. יש אי שביעות רצון מהמועמדים. היה ראש עיר מיתולוגי ומאז שפרש אין מועמד ראוי. הזדמנות למצוא חלופה ראויה.

נתניה: ראש העיר מרים פיירברג תיקח בקלות. מולה רץ אבי סלמה, המשויך למחנה שלה. לא לבלבל עם דוד סלמה, ממארגני ההפגנות נגד ההפיכה המשטרית, שהיה אמור לרוץ מטעם יש עתיד. מועמדת נוספת היא טלי מולנר, אך למרות הנהירה המרשימה מהאזור להפגנות מוצ"ש בעיר, חסרים מתמודדים בעלי משקל. והתמיכה בפיירברג מרשימה אף יותר. היא שם מאז 1998, אותו ותק של חולדאי, אבל עליה לא רואים את השנים.

פתח תקווה: יש לנו ראש עיר בולדוזר. היינו עיר שינה אבל אחרי שנים של דשדוש, היום הורים צעירים רואים גינות, ומרוצים ממנו. הוא ייבחר בוודאות. על מועצת העיר כבר השתלטו הסגנים ממפלגות הקואליציה השונות. אבי מעוז הכניס לרשימת ש"ס אנשים שלו; ורשימות חדשות – עוצמה יהודית והציונות הדתית יצטרפו למירוץ. המשמעות, ברמה המקומית, היא לא רק הדתה. מערכת החינוך, תחבורה ועסקים בשבת, תכנון ובנייה, אזורי עסקים ותעשייה, הרבה החלטות ישפיעו על איכות החיים שלנו והן דורשות נציגים שיעבדו למען כלל תושבי העיר.

רמת השרון: כדי לא לחבור לצחי שריב, מספר 1 ברשימת רמת השרון החופשית, העדיף ראש העיר אבי גרובר לקדם את הקמת הגרעין התורני. גם התנגדות גורפת מצד המועצה לא תעזור אם ראש העיר מפעיל את סמכותו בצורה מניפולטיבית כדי לשלוט בה. תושבי רמת השרון, שכבר הוציאו עצומה כדי ללחוץ על הסכמי ריצה משותפת, נערכים להפיץ דרישה מרשימות ומועמדים שלא יחתמו על הסכמים עם סיעות דתיות וחרדיות.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 01.03.52.jpeg

רחובות: על הדרמות, והמאבקים הרחוקים מפתרון, ראו אקסל ותקציר.

ירושלים: משה ליאון מצליח לחבר בין הקצוות הלוהטים, בעיר של פעילים חברתיים מסורים. מגיעה להם מועצה חזקה.

גודל הרשימות ברשויות:

  • רשימות מקומיות (אדום)

  • רשימות של מפלגות האופוזיציה (ירוק)

  • רשימות של מפלגות הקואליציה (כחול)

 

במערכת עירונית תקינה, מספר החברים במועצה יקבע את כוחם.

bottom of page